Dirty God FilmavondDirty God Filmavond

Dirty God filmavond in Apeldoorn

Op maandag 16 september 2019 organiseerden we de Dirty God filmavond, bij Filmhuis Gigant in Apeldoorn. Een bijzonder evenement met ruim 100 huidprofessionals uit het hele land. De film Dirty God en vooral het persoonlijke verhaal van Vicky Knight heeft diepe indruk achtergelaten.

We willen hoofdrolspeelster Vicky Knight, regisseur Sacha Polak, producent Marleen Slot en moderator Dennis Platvoet in het bijzonder bedanken voor hun bijdrage aan de filmavond. En natuurlijk de medici & professionals die speciaal voor Dirty God naar Apeldoorn zijn gekomen.

Waarom organiseerden wij deze filmvertoning?

Wij delen een oprecht doel met de genodigden bij de filmavond: zorgen dat brandwonden zo snel en goed mogelijk helen, met zo min mogelijk zichtbare littekens.

Sinds 2006 hebben we van de ‘huid in nood’ ons domein gemaakt. Onze missie is producten te bieden met daadwerkelijk effect op huidproblemen. Producten waarvan de werking wetenschappelijk is onderbouwd. Sinds de start van BAP Medical worden onze producten nu in meer dan 50 landen wereldwijd verkocht.

We bekeken de film met een prachtige, diverse groep zorgprofessionals. Waaronder artsen, verpleegkundigen, huidtherapeuten, paramedici en medische groothandels.

De film Dirty God

De film begint met een indrukwekkende close up opname van de littekenhuid van Vicky, aansluitend gaat de hele film over de persoon. Daarom is een film als deze voor ons zo leerzaam. Omdat het het leven van de patiënt buiten de behandelingen om laat zien. Een leven waarvan wij weten dat het er is, een leven dat we ook zeker niet ontkennen, maar toch een leven dat veelal buiten onze professionele ‘scope’ valt.

Dirty God is niet het verhaal over leven met brandwonden. Het is een verhaal, en elk verhaal is anders. Maar Vicky, zelf daadwerkelijk slachtoffer van brandwonden, wijst ons erop dat een deel van het verhaal wel degelijk altijd hetzelfde is: het medische proces, de voortdurende – veelal negatieve – reacties van anderen, en vooral de continue strijd om jezelf te accepteren en weer van je lichaam te houden.

“De oorzaken van brandwonden verschillen, maar de rest is hetzelfde: de operaties, de blikken, het commentaar…”
Aldus Vicky Knight, hoofdrolspeler van de film Dirty God.

Meer over deze film

Was je niet bij de filmavond? Dirty God draait niet meer in de bioscoop, maar je kunt de film bekijken via verschillende ‘Video On Demand’ diensten.
Op Film.nl kun je zien hoe je de film kunt streamen, downloaden of kopen.

PS. Wist je dat Dirty God is genomineerd voor een Gouden Kalf? Dat is de belangrijkste Nederlandse filmprijs.
Dirty God is genomineerd in 4 categorieën