Onderzoek

We hechten grote waarde aan onderzoek en wetenschappelijk onderbouwing. Onze producten moeten daadwerkelijk effect hebben voor de gebruiker.

Oplossingen voor de huid op basis van wetenschap

Een onderbouwde werking op basis van wetenschap is ons uitgangspunt. Daarom werken wij samen met medische specialisten, artsen, onafhankelijke organisaties en universiteiten. Zij doen onderzoek naar onze producten en onderschrijven de werking ervan.
Wij onderbouwen de meerwaarde van onze producten met:

 • Wetenschappelijk bewijs
 • Case Studies
 • Ervaringen van professionals én gebruikers

Onderbouwing middels onderzoek

Elk product uit ons assortiment is van toegevoegde waarde voor arts en patiënt. Per productgroep verwijzen we je verder naar artikelen en publicaties, waarmee wij de werking van onze BAP Medical merken onderbouwen.

De geweven stof van Cara C’air allergiehoezen heeft een wetenschappelijk bewezen werking tegen huisstofmijtallergenen. Uit veelvoudig onderzoek is onder andere gebleken:

 • Anti allergie hoezen verminderen uitstoot van allergenen met 98%.
 • Fijn geweven hoezen houden huisstofmijt allergenen tegen, maar laten wel lucht en vocht door.
 • Niet geweven, on-gelamineerde hoezen laten huisstofmijtallergenen wel door.

Lees meer over de wetenschappelijke onderbouwing van Cara C’air.

De wetenschap toont steeds vaker aan dat de huid wel degelijk van binnenuit gevoed kan worden. Daarom hebben wij met experts de BAP SkinSupplements ontwikkeld. Met wetenschap als uitgangspunt.
De zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zijn toegevoegd:

 • hebben een bewezen werking:
  Ze kunnen volgens onderzoek écht iets voor de huid betekenen.
 • in de juiste vorm en hoeveelheid:
  Je krijgt geen onnodige stoffen binnen en je huid kan alle stoffen opnemen.
 • in de juiste combinatie:
  Voor een versterkte werking én opneembaarheid van de ingrediënten.

Meer over de wetenschappelijke onderbouwing van SkinSupplements.

Volgens internationale en Europese richtlijnen is siliconentherapie dé aanbevolen behandelmethode voor littekens. Bijvoorbeeld voor een keloïd of hypertrofisch litteken.

Met onze siliconenproducten voor littekens kies je voor een wetenschappelijk bewezen werking. Afwijkende littekenvorming en littekenklachten worden voorkomen, verminderd of verdwijnen zelfs.

Onze producten voor littekens zijn veelvoudig onderzocht en gebaseerd op wetenschap:

ALHYDRAN is een crème met een huidherstellende én vocht inbrengende werking. De effectiviteit van de medische (litteken) crème bij o.a. brandwonden, littekens en na cosmetische chirurgie is in diverse onderzoeken aangetoond. Dat ALHYDRAN de huid helpt herstellen is te zien op de voor- en na foto’s uit diverse studies.

ALHYDRAN brengt vocht in de huid door zowel hydratatie als occlusie. Het is de enige crème waarbij deze dubbel hydraterende werking uit wetenschappelijk onderzoek naar voren kwam.

De werking van de medische verbandkleding is wetenschappelijk bewezen. De effecten van DermaSilk verbandkleding en ondergoed zijn in diverse studies aangetoond.

De Spincare nanotechnologie voor wondzorg is ontwikkeld voor professioneel gebruik. Het eerste en enige draagbare elektrospinningsysteem voor wondverzorging. Bekijk de casestudies voor de resultaten met Spincare.

Natuurlijke wondspray van WOUND wordt door professionals ingezet bij acute en chronische wonden. Er zijn diverse case studies en onderzoeken beschikbaar. Waarin de effecten van WOUND wondspray worden getoond en de herstellende werking wordt onderbouwd.