BAP Medical

Bij BAP Medical werken we aan de ontwikkeling, productie en distributie van medische hulpmiddelen. We leveren onze gezondheidsproducten aan patiënten en medisch specialisten over de hele wereld.

 • Nederlands bedrijf, opgericht in 2006

 • Met wetenschap onderbouwd

 • Voor patiënten en medici

Onze merken

Onze merken dragen bij aan de aanpak van uiteenlopende gezondheidsproblemen. Ze zijn onderverdeeld in de volgende deelgebieden:

 • Nazorg bij brandwonden en littekens
 • Dermatologie en allergologie
 • Medische huidverzorging
 • Keel,-Neus- en Oorheelkunde (KNO)
 • Wondzorg
 • Instrumentarium en disposables voor medische ingrepen in de kliniek en operatiekamer

Bekijk onze merken

Het verhaal van BAP Medical

BAP Medical werd in 2006 opgericht door Rob Hollweg. Al snel werd er flink geïnvesteerd in innovatieve producten, tot stand gekomen in nauwe samenwerking met diverse zorgspecialisten en gebaseerd op resultaten uit diverse klinische studies en patiëntervaringen uit verschillende casestudies.

Het bedrijf heeft al snel een mooie groei doorgemaakt. Dit zorgde voor een aanzienlijke uitbreiding tot meer dan 80 collega’s.

BAP Medical – Medica 2023

ALHYDRAN

Eén van de eerste merken waar de reis mee begon, is ALHYDRAN. Een medische crème voor een beschadigde huidbarrière. De crème is mede-ontwikkeld met de Universiteit van Gent (BE) en inmiddels een vertrouwd merk in brandwondencentra en ziekenhuizen in Europa en daarbuiten.

Standaard wordt ALHYDRAN ingezet om zichtbaarheid en klachten van littekens en brandwonden te verminderen. Daarnaast zijn er speciale varianten voor eczeem, jeuk, een (extreem) droge huid en voor gebruik na professionele huidbehandelingen.

ALHYDRAN wordt dagelijks gebruikt door huidzorgprofessionals vanwege de wetenschappelijke onderbouwing en bewezen resultaten in de praktijk

Alhydran

Scarban

Een ander succesverhaal is Scarban. De medische siliconenproducten van dit merk dragen bij aan het voorkomen en verminderen van hypertrofische en keloïde littekens.

Medische siliconen als behandeling tegen littekens vormen een stevig onderbouwde therapie op basis van wetenschappelijke principes. Huidzorgprofessionals adviseren daarom bij voorkeur siliconenproducten zoals Scarban bij het behandelen van afwijkende littekens.

Scarban C-Section 540x360px

Acquisitie van Dos Medical

2020 stond in het teken van de overname van DOS Medical. Daarmee heeft BAP Medical het assortiment naast huidproducten verder uitgebreid naar KNO en allergie.

In de Benelux had DOS Medical haar naam al gevestigd. Dankzij het netwerk van BAP Medical, vernieuwde verpakkingen en marketingmaterialen wordt deze positie nu verder uitgebreid naar andere landen.

Sinds deze uitbreiding heeft vooral de NasoFree Neusdouche een bijzondere groei doorgemaakt. Met NasoFree reinig je de neus in combinatie met nasaal spoelzout. Deze neusspoeling draagt bij aan het verminderen en voorkomen van neusklachten, zoals een verstopte neus, evenals allergische klachten zoals hooikoorts. De neusdouche zorgt ervoor dat vastzittend slijm en korstjes worden verwijderd, waardoor je weer vrijer ademt.

NasoFree 540x360px

De BAP Medical Group

BAP Medical heeft inmiddels een stevige positie verworven. We beschikken over eigen verkooporganisaties in Nederland, België en het Verenigd Koningrijk en zijn wereldwijd actief via een uitgebreid netwerk van distributeurs. Onze activiteiten strekken zich uit over meer dan 70 exportlanden, met een specifieke focus op Europa, het Midden-Oosten en Azië.

Bekijk BAP Medical wereldwijd

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn (NL). Daar bevindt zich ook ons distributiecentrum. Hiervandaan gaat het merendeel van onze producten rechtstreeks naar particulieren, ziekenhuizen, apotheken, verzorgingscentra en klinieken. Bovendien worden vanuit Apeldoorn onze merken ook naar onze exportlanden verzonden.

ScarPro

Onze eigen locatie voor onderzoek, ontwikkeling en productie bevindt zich in Aalter (België). Gedurende meer dan 20 jaar heeft ScarPro zich gespecialiseerd in de productie van medische siliconen voor zowel preventie als behandeling van littekens.

Op deze locatie produceert ScarPro verschillende silicone sheets en liquids. Dit gebeurt zowel onder onze eigen merknaam, voor private label toepassingen, als voor derden.

Onze missie en ambitie

Bij BAP Medical is het streven om wereldwijd patiënten gebruik te laten maken van de beste hulpmiddelen voor de behandeling van hun medische aandoening. Dit bereiken we door voortdurend vernieuwde kennis en inzichten toe te passen. Wij noemen dit onze ‘Best Available Practices’.

Dit betekent dat de effectieve werking van onze producten wetenschappelijk is aangetoond via onderzoek en degelijk onderbouwd door middel van klinische studies en case studies.

We ontwikkelen deze werkwijzen in nauwe samenwerking met een uitgebreid netwerk van partners. Waaronder artsen, patiëntenorganisaties, medische specialisten in klinieken, brandwondencentra, expertisecentra, medisch onderzoekers en onze exportpartners. Daarnaast hechten we grote waarde aan de feedback die patiënten ons geven over hun ervaringen.

We zijn er trots op dat we voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. BAP Medical is ISO-13485 gecertificeerd door KIWA / CERMET en voldoet aan internationale normen voor kwaliteit en veiligheid.

Onze visie op de toekomst

Ons doel is om ervoor te zorgen dat onze medische oplossingen wereldwijd toegankelijk zijn voor zo veel mogelijk mensen. Op dit moment zijn onze merken verkrijgbaar in meer dan 70 landen, en we streven ernaar dit bereik nog verder uit te breiden.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

BAP Medical laat graag haar maatschappelijke betrokkenheid zien. Er zijn inmiddels mooie voorbeelden van bekend, zoals:

 • Een donatieactie naar aanleiding van het 50-jarig bestaan voor de Nederlandse Brandwondenstichting
 • Het schenken van tubes ALHYDRAN aan ziekenhuizen tijdens de coronacrisis
 • Namens ALHYDRAN hebben we een sponsorevenement georganiseerd voor het Rode Kruis in Vietnam. Hulpverleners van het Rode Kruis zijn samen met artsen en dermatologen de bergen ingetrokken. Ze ondersteunden inwoners die dringend behoefte hadden aan medische hulp.

Ook ondersteunen we lokale verenigingen, instellingen en goede doelen bij het verwezenlijken van hun doelstellingen. Bijvoorbeeld via sponsoracties.

Jaarlijks blijft BAP Medical zich inzetten voor diverse maatschappelijke initiatieven.

Bedrijfscultuur

Binnen BAP Medical heerst een informele bedrijfscultuur die wordt gekenmerkt door een platte organisatiestructuur. Wij streven ernaar een toegankelijke omgeving te creëren waar open communicatie, samenwerking en directe betrokkenheid centraal staan. Dit stelt ons in staat om snel en flexibel te reageren en stimuleert onze collega’s om ideeën uit te wisselen. Dit draagt bij aan individuele ontwikkeling en uiteindelijk aan onze gezamenlijke groei.

Meer over BAP Medical