BAP Medical

We produceren en verkopen producten die een oplossing bieden voor een ‘huid in nood’. Deze ontwikkelen we samen met patiënten én behandelaars. Wij stellen onszelf twee strenge eisen. Elk product heeft:

 1. daadwerkelijk effect voor de gebruiker
 2. een wetenschappelijk onderbouwde werking

Niet voor niets dragen wij met trots onze naam. BAP staat voor Best Available Practices (in Healthcare).

 • Voor de ‘huid in nood’

 • Onderbouwd met wetenschap

 • Arts en patiënt centraal

Producten voor de ‘huid in nood’

Onze huidproducten zijn samen met gebruikers ontwikkeld. Onderbouwing vanuit wetenschappelijk onderzoek en een aangetoonde werking staan voor ons centraal. Elk product uit ons assortiment is van toegevoegde waarde voor arts en patiënt.

Onze producten

 • medische hulpmiddelen
 • huidsupplementen
 • cosmetica

Bekijk de merken van BAP Medical

Medische oplossingen voor huidproblemen

BAP Medical helpt sinds 2006 bij huidproblemen. De vraag naar producten voor ‘de huid in nood’ kwam vanuit de nazorg van patiënten met brandwonden.

Inmiddels helpt BAP Medical bij de volgende huidproblemen:

 • Nazorg van brandwonden
 • Littekenvorming na diepe wonden
 • Nazorg van bestraling
 • Huidklachten door eczeem
 • Overige chronische huidaandoeningen
 • Huisstofmijtallergie

Onze missie

We ontwikkelen, produceren en verkopen ‘Best Available Practises’ voor de huid in nood. Zowel in de Benelux als wereldwijd.

Oftewel: we willen dat al onze producten van toegevoegde waarde zijn voor onze klanten. Patiënten, behandelaars, voorschrijvers of apotheken. En dat onze producten overal ter wereld beschikbaar zijn voor hen.

Onze visie

We streven naar relevante en innovatieve producten voor patiënten wereldwijd met een huid in nood. De producten zijn met wetenschap onderbouwd.

BAP Medical in Nederland & België

BAP Medical is een Nederlands bedrijf. Met onze eigen verkooporganisatie ondersteunen we artsen & huidprofessionals in de Nederland & België. BAP Medical is vertegenwoordigd in alle regio’s in de BeNeLux. Ons hoofdkantoor is in Apeldoorn (Nederland).

Onze rayonmanagers zijn dagelijks op pad om professionele gebruikers en wederverkopers te bezoeken. We geven product trainingen. Zowel individueel, als aan groepen medici en huidprofessionals. En we staan op diverse evenementen. De medici en huidprofessionals die onze producten gebruiken zijn onze belangrijkste ambassadeurs.

Marketing support

We ondersteunen onze voorschrijvers en wederverkopers met alle benodigde informatie en hulpmiddelen. Stellen point-of-sale materialen beschikbaar, zoals folders voor consumenten. Voor sommige merken hebben we ook samples en/of displays. We hebben ondersteunende materialen voor professionals, zoals detail aids en case studies. Ook helpen we bij het ontwikkelen van marketingmaterialen en digitale media.

BAP Medical is wereldwijd actief

We distribueren onze producten wereldwijd. Onze producten zijn in meer dan 50 landen verkrijgbaar. Europa, het Midden-Oosten en Azië zijn onze grootste afnemers. We blijven ambitieus en zijn continu bezig ons wereldwijde export netwerk uitbreiden.

Meer over het internationale export netwerk

ISO gecertificeerd

BAP Medical is ISO 13485 gecertificeerd door KIWA / CERMET. Het meerendeel van de producten van BAP Medical is volgens de EU verordening 2017/745 (MDR) geclassificeerd als klasse I medisch hulpmiddel.

De oplossingen van BAP Medical