Wound

Wound is een innovatieve en 100% natuurlijke wondspray voor dagelijks gebruik. Deze gepatenteerde technologie helpt het natuurlijke (fysiologische) wondgenezingsproces te versnellen. Het wordt gebruikt voor het wondbed, de wondrand en de huid rondom de wond. De spray is voor zowel acute en chronische wonden geschikt. Je kan het aanbrengen zonder de wond aan te raken.

 • Bevordert het herstel van de wond

 • Voorkomt hechting aan verbandmiddelen

 • Zorgt voor een pijnloze verbandwissel

Wil je meer weten over Wound?

Dé wondspray voor acute en chronische wonden

Wound bevorderd de wondgenezing bij zowel acute als chronische wonden. De wondspray bestaat uit Sint Janskruidolie en Neemolie. De combinatie van deze oliën is gepatenteerd.

Deze 100% natuurlijke ingrediënten vormen zich bij het aanbrengen tot een oliefilm. De werkzame vetzuren in de oliefilm hebben een genezend effect op de huid. De wondspray beschermt de wond en zorgt voor een versneld wondherstel.

Eigenschappen

Wound is simpel, natuurlijk en bewezen effectief. De wondspray is:

 • een dagelijkse voeding voor de wond
 • 100% natuurlijk
 • vrij van conserveringsmiddelen
 • bewezen effectief
 • natuurlijk van geur (maskeert wondluchtjes)
 • erg geschikt als zelfzorg (Non-Touch applicatie: aanbrengen zonder de wond aan te raken)

Je kan Wound gebruiken voor alle acute en chronische wonden, evenals voor kleine huidwonden en brandwonden. Ongeacht een droge, vochtige of natte wondomgeving. Bekijk de gebruiksaanwijzing.

WOUND wondspray

De effecten van Wound

Wound zorgt voor een wondomgeving die het lichaam helpt het natuurlijke (fysiologische) wondgenezingsproces te versnellen. Diverse kenmerken van de wondspray hebben een positief effect op angiogenese (wondgenezing) aangetoond.

De spray creëert een oliefilm op de wond en omliggende huid. De werkzame vetzuren in de olie hebben een genezend effect. Ook beschermt de oliefilm de herstellende huid.

Indicaties

Wound spray is geschikt voor:

 • Acute wonden
 • Chronische wonden
 • De wondrand
 • De huid rondom de wond
WOUND producteigenschappen 03

De voordelen van wondverzorging met Wound

Vochtig wondmilieu

De oliefilm zorgt dat de wond en de omliggende huid vochtig blijven. De verhoogde vochtigheid bevordert de celgroei (cel proliferatie) en het natuurlijk herstel van de huid. Het activeert de fysiologische wondgenezing.

Antimicrobieel effect

Wound beschermt de wond tegen bacteriën en andere ziekteverwekkers. Zonder aantasting van gezonde huidcellen. Het antimicrobiële effect van de vetzuren in de oliefilm geeft geen cytotoxische bijwerkingen die de wondgenezing kunnen remmen.

Bescherming en vernieuwing van de huid

De werkzame oliefilm beschermt de wondranden en de huid rondom de wond tegen maceratie. Blootstelling aan (wond)vocht van de huid wordt met de spray beperkt. Daardoor wordt de huid minder snel week. Ook brengen de werkzame oliën de huidvernieuwing (regeneratie) van de beschadigde opperhuid (epidermis) op gang.

Een pijnloze en minder traumatische verbandwissel

De oliefilm voorkomt dat het secundaire verband zich aan de huid hecht. Dit maakt een verbandwissel minder pijnlijk. Bij het gebruik van Wound zal een verbandwissel minder pijn doen. Ook zal de patiënt het wisselen van de verbanden minder snel als traumatisch ervaren.

Vergoeding & informatie

Wound is bij Zorgverzekeraars Nederland (ZN) geregistreerd als verbandhulpmiddel. De wondspray wordt, afhankelijk van de ernst en aard van de wond, vergoed door de zorgverzekering.

Receptformulier

Een volledig ingevuld receptformulier is nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding. Print onderstaand formulier uit. Laat deze invullen en ondertekenen door de behandelend (huis)arts of verpleegkundig specialist. Vervolgens kun je het product bestellen bij o.a. de apotheek.

Overleg met de behandelend arts of verpleegkundig specialist of je in aanmerking komt voor vergoeding.

Meer informatie?

Er zijn diverse case studies en onderzoeken beschikbaar, deze delen we graag met u.

Inhoud

Een 10 ml verpakking bevat circa 120 sprays.

Ingrediënten

Neemolie (Oleum Azadirachtae), Sint Janskruidolie (Oleum Hyperici), propaan, butaan.

CE
EU Medical Device Directive 93/42/EEC.
Medical Device Class IIB – CE0344.

Artikelnummer
70-0010

EAN-code
5425013000420

Identificatie gegevens

Nederland
Naam: Wound wondspray
Z-Indexnr. 16396995

België
Naam: Wound aerosol spray
CNK-nr. 3982485

WOUND productinformatie

Benieuwd naar de prijzen voor medici & professionals?

WOUND-review-Dr-Werner-Herzig
Dr. Werner Herzig, MD
Hoofd Chirurgie Schwyz ziekenhuis, Zwitserland

In een periode van 12 maanden hebben we 174 patiënten behandeld met een eenvoudige en gestandaardiseerde wondbehandeling. De resultaten geven duidelijk aan dat WOUND spray een eenvoudige en effectieve behandeling is voor zowel acute als chronische wonden.