Nieuw onderzoek naar het bestrijden van jeuk door brandwonden

Begin september was het European Burns Association Congress 2023 (EBA). Daar presenteerde H.W.C. Hofland, verpleegkundig onderzoeker in Brandwondencentrum Rotterdam, nieuw onderzoek naar het bestrijden van jeuk door brandwonden op diverse manieren.

Jeuk heeft enorme impact op kwaliteit van leven

In de posterpresentatie gaf Hofland meer inzicht in de behandeling van jeuk na brandwonden. Ze analyseerde data van surveys afgenomen bij patiënten met littekens door brandwonden. Hierbij had ze aandacht voor het voorkomen van jeuk na brandwonden en de behandeling van jeukende brandwondenlittekens.

In de studie komt naar voren dat jeuk een enorm probleem is voor mensen met littekens door brandwonden. Het beïnvloedt hun kwaliteit van leven nadelig. In het jaar na het ontstaan van de brandwond vermindert de jeuk, maar 29% van de respondenten had er nog steeds last van.

Crèmes zoals ALHYDRAN hebben de voorkeur

In dit onderzoek werd orale medicatie voorgeschreven aan 26% van brandwonden patiënten. Deze medicijnen hebben slechts een matig effect na 6 en 12 maanden. Na een jaar gebruikte slechts één patiënt nog orale medicatie. Crèmes, zoals ALHYDRAN, hebben de voorkeur van de respondenten.

ALHYDRAN blijkt zeer effectief te zijn bij veel patiënten. Zelfs na 12 maanden gebruikte 34% van de respondenten de crème nog steeds. Dit zorgde ervoor dat hun jeuk bijna volledig was verdwenen.

Vragen over ALHYDRAN of andere producten van BAP Medical? Neem gerust contact met ons op.